programma

Voorafgaand aan de cursus vindt er een intake plaats om uw huidig taalniveau vast te stellen. U vult een formulier in, doet een online test en u hebt een persoonlijk (skype)gesprek.

Hoe ziet een week (van maandag tot en met vrijdag) er uit?

Programma:
Direct vanaf de start van de cursus wordt er alleen nog maar in het Engels met elkaar gesproken. Iedere dag start met conversatielessen in de ochtend. Dit gebeurt aan de hand van interessante onderwepen die vanuit diverse invalshoeken kunnen worden besproken. De ene cursist koppelt het onderwerp aan een werksituatie, terwijl een ander juist het onderwerp herkent uit een privésituatie. Die veelzijdigheid maakt het spreken over deze onderwerpen betekenisvol en het biedt veel kansen tot het verrijken van de Engelse woordenschat.

In de middag wordt er meer projectmatig gewerkt. De projecten sluiten aan bij de dagthema's bijvoorbeeld ‘travel life’ of ‘global community life’. Projectmatig werken betekent ‘samen aan een opdracht werken’ waarbij allerlei communicatieve vaardigheden nodig zijn om tot een resultaat te komen. Het resultaat wordt vervolgens gedeeld met de overige deelnemers en ook hierbij passeren de communicatieve vaardigheden weer de revue. Alle kennis en vaardigheden vanuit de conversatielessen worden toegepast tijdens het projectmatig werken. Leuk en leerzaam.

Door de afwisseling van onderwerpen, manier van lesgeven en actief bezig zijn met de taal vliegt een dag voorbij. Practice makes perfect!De Crash Course is een intensieve cursus. Natuurlijk is er ruimte voor ontspanning, maar het doel is om zoveel mogelijk te bereiken in een week en dus moet u rekening houden met een pittig programma.

Strictly English
Gedurende de hele week wordt u aan Engels blootgesteld. Vanaf het moment dat u binnenkomt tot u huiswaarts gaat. U hoort, spreekt, schrijft, leest en ziet Engels. Al uw zintuigen worden betrokken bij het leren van de taal.
De eerste dag is het misschien nog even wennen om Engels met elkaar te spreken, maar onze ervaring is dat dat snel went.

Studie
Iedere dag start om 9.00 uur met conversatielessen. Na de lunch wordt er gestart met projectmatig werken. Uitgangspunt gedurende de hele dag: veel spreken. Door de kleine setting is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en gerichte feedback. Maandag t/m donderdag wordt de dag om 16.00 uur afgesloten. Op vrijdag eindigt het programma om circa 13.30 - 14.00 uur.

Breaks
Na de lunch is er even tijd om te ontspannen door bijvoorbeeld te wandelen in natuurgebied Bellingeweer op loopafstand van het klooster. Het is ook mogelijk om even te genieten van het nabijgelegen charmante centrum van Dalfsen. 
De gehele dag is er koffie/thee/water/fruit beschikbaar.

Social English
Naast de studietijd is er ook ruimte uw Engels in de praktijk te oefenen. We maken o.a. een rondleiding in “Vechtdal Brouwerij, Zorgbrouwerij van Dalfsen”. Tussentijds hebt u contact met uw medecursisten en trainer. Aan het eind van de week begint u al te denken in het Engels.

Overnachten
Het Klooster van Dalfsen biedt de mogelijkheid tot overnachting. Tot uiterlijk drie weken van te voren houden zij hun kamers vrij voor de deelnemers van de Crash Course. Interesse om te blijven overnachten? Neem contact op met het Klooster van Dalfsen.


 

Intake

kloosterraam1

 

 

back home

HOME

I N   H E T   K L O O S T E R   V A N   D A L F S E N

{Elevated Learning Experiences} by talkingENGLISH

ENGLISH CRASH COURSE

back to portal
program

PROGRAM

KEY FACTS

KEY FACTS

locatie

VENUE

faq

FAQ

connections

CONNECT

nederlands
switch to english
intensity-logo1